Csalamádé
Hozzávalók:
- 1,5 kg édeskáposzta
- 0,5 kg vöröshagyma
- 0,5 kg paprika, kápia paprika
- 0,5 kg zöld paradicsom
- 1,5 kg uborka
- 0,5 kg sárgarépa
- 10 dkg só
- 40 dkg cukor
- 4 dl / 10%-os ecet
- ízlés szerint feketebors, fehér mustármag, babérlevél
- 1 kávéskanál borkén, és ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor 2 mokkáskanál nátrium-benzoát
- tehetünk még bele karfiolt, zellert, zöld dinnyét, gyöngyhagymát....stb.
A hozzávalókat vékonyra legyaluljuk, majd egy nagy tálba, tesszük. Ráöntjük a cukrot, a sót, az ecetet, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot, a borként és a nátrium-benzoátot. Jól összekeverjük, hagyjuk egy napot állni, közben többször átforgatjuk. Majd jól kimosott üvegekbe rakjuk, celofánnal és kupakkal lezárjuk. Majd hűvös helyre helyezzük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése