Vegyes vágott savanyúság

2014. február 20., csütörtök

Csalamádé



Hozzávalók:

  • 1,5 kg édeskáposzta
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 0,5 kg paprika, kápia paprika
  • 0,5 kg zöld paradicsom
  • 1,5 kg uborka
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 10 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 4 dl / 10%-os ecet
  • ízlés szerint feketebors, fehér mustármag, babérlevél
  • 1 kávéskanál borkén, és ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor 2 mokkáskanál nátrium-benzoát
  • tehetünk még bele karfiolt, zellert, zöld dinnyét, gyöngyhagymát....stb.

    A hozzávalókat vékonyra legyaluljuk, majd egy nagy tálba, tesszük. Ráöntjük a cukrot, a sót, az ecetet, a babérlevelet, a borsot, a mustármagot, a borként és a nátrium-benzoátot. Jól összekeverjük, hagyjuk egy napot állni, közben többször átforgatjuk. Majd jól kimosott üvegekbe rakjuk, celofánnal és kupakkal lezárjuk. Majd hűvös helyre helyezzük.

blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino