Ez a sütemény nagyon sok éve a családunk kedvence. Minden nevezetes alkalomra elkészítem. Igazán ízletes, különleges ízélményt nyújt. A meggy nagyon pikánssá teszi. A krémhez lehet tenni még egy pici rumot is, ízlés szerint. Én van amikor teszek bele, néha pedig nem.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg ráma
- 4 tojássárgája
- 12 kanál tej
- 1 csomag vaníliacukor
- 2 evőkanál jó minőségű keserű kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt, vagy friss meggy
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 2 dl meggylé
- 25 dkg ráma, vagy vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliacukor
- Másfél tábla étcsokoládé
- kb. fél pohár tej
A tésztához először a tojások sárgáját habosra kavarjuk a porcukorral, és a vaníliacukorral. Majd beletesszük a rámát, és tovább kavarjuk. Azután a tejet adjuk hozzá. Végül pedig beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, ezt is belekeverjük. A felét margarinozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe kanalazzuk, a másik felébe pedig belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. Ezt is a tepsibe kanalazzuk. Kicsit elsimítjuk a tésztát, majd megszórjuk jól lecsöpögtetett, magozott meggyel. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük. Sülés után pedig kihűtjük. A krémhez a puncspudingot elkeverjük a meggylével, és állandó keverés mellett sűrű zselévé főzzük, majd ezt is jól kihűtjük. Addig a rámát, a porcukrot, és a vaníliacukrot habosra kavarjuk, majd a kihűlt meggyzselével tovább habosítjuk. Az elkészült krémet a tésztára kenjük. A csokimázhoz a csokit egy lábasba tördeljük, majd megolvasztjuk, és kb. fél pohár tejet adunk hozzá. (Az a lényeg, hogy jól önthető masszát kapjunk.) Majd ráöntjük a krémre, és elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokimáz. Jó étvágyat!
.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése