Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg barackbefőtt
- 4-5 db alma
- 1 csomag aszalt szilva
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 1 nagy doboz tejföl
- 4-5 db szegfűszeg
- 2-3 evőkanál nádcukor
- fahéj, és pici méz (ízlés szerint)
Egy fazékba beleöntöm a meggybefőttet, a darabolt almát, majd legvégül a félbevágott barackokat. Beleteszem az aszalt szilvát, a jól megmosott, karikára vágott citromot, a szegfűszeget, a nádcukrot. a vaníliás cukrot, ízlés szerint fahéjat, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ha nem elég édes, akkor még mézet is teszek bele. Összeforralom, közben pedig a vaníliás pudingport kikavarom a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel behabarom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése