Aranygaluska

2014. február 7., péntek





Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • 30 szem szacharin (vagy 5 evőkanál cukor)
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl olaj
  • olvasztott vaj
  • dió
A hozzávalókból összeállítom a tésztát,vagy géppel dagasztom,amíg hólyagos lesz. Hagyom egy órát kelni, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtom.Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kivajazott,lisztezett közepes méretű tepsibe rakom. Meglocsolom olvasztott vajjal,megszórom cukros dióval. Majd még egy sor tésztát teszek rá, ezt újból meglocsolom olvasztott vajjal és szintén jól megszórom cukros dióval. Ezután újból kelesztem, majd előmelegített sütőbe, lassú tűzöm megsütöm. Vaníliaöntettel tálalom.




blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino