Töltelékgombóc leves

2014. február 12., szerda




Hozzávalók:
A leveshez:
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 4 db burgonya
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • zellergumó
  • karfiol
  • 1 fej lila hagyma (vagy vöröshagyma)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fűszerek
A töltelékgombóchoz:
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 4 db szikkadt zsömle
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • fűszerek


    Először karikára vágjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. A burgonyát, karalábét és a zellergumót felkockázzuk. Ezt a burgonya kivételével egy kevés olajon odarakjuk egy fazékba, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Ezt a töltelék bejegyzésem szerint készítem, csak hozzáteszek 2 evőkanál lisztet. Ehhez a leveshez májat nem mindig teszek bele. A megpárolt zöldségeket felöntöm vízzel, sózom, borsozom, pirospaprikát szórok bele ( aki használ delikátot, azt is lehet beletenni ). Belerakok 1 fej hagymát, a  kelkáposztát és egy csokor petrezselyemzöldet. Még főzöm kb. 30 percig. majd belerakom a karfiolt és a burgonyát. Közben az elkészített töltelékből, vizes kézzel   gombócokat formázok és a levesbe teszem. Ha feljön a leves tetejére, akkor még kb. 10 percig főzöm, amíg megpuhul a gombóc.
















blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino