Hozzávalók:
A leveshez:
- 4 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 1 db karalábé
- 4 db burgonya
- 1/4 fej kelkáposzta
- zellergumó
- karfiol
- 1 fej lila hagyma (vagy vöröshagyma)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- fűszerek
A töltelékgombóchoz:
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 4 db szikkadt zsömle
- 4 tojás
- 2 evőkanál liszt
- fűszerek
Először karikára vágjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. A burgonyát, karalábét és a zellergumót felkockázzuk. Ezt a burgonya kivételével egy kevés olajon odarakjuk egy fazékba, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Ezt a töltelék bejegyzésem szerint készítem, csak hozzáteszek 2 evőkanál lisztet. Ehhez a leveshez májat nem mindig teszek bele. A megpárolt zöldségeket felöntöm vízzel, sózom, borsozom, pirospaprikát szórok bele ( aki használ delikátot, azt is lehet beletenni ). Belerakok 1 fej hagymát, a kelkáposztát és egy csokor petrezselyemzöldet. Még főzöm kb. 30 percig. majd belerakom a karfiolt és a burgonyát. Közben az elkészített töltelékből, vizes kézzel gombócokat formázok és a levesbe teszem. Ha feljön a leves tetejére, akkor még kb. 10 percig főzöm, amíg megpuhul a gombóc.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése