Hozzávalók:
- 6 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- liszt
- fűszerek
Először a megtisztított burgonyát és vöröshagymát lereszeljük. Majd egy tálba tesszük, és hozzáadunk egy tojást, egy cikk zúzott fokhagymát, egy evőkanál tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, (ezt lehet dinsztelve is, de nem muszáj) és annyi lisztet, hogy nokedlisűrűségű masszát kapjunk. Ezután ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, és ételízesítővel. Az így kapott masszát bő, forró olajba szaggatjuk egy kanál segítségével, és szép aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel, de savanyúsággal is nagyon ízletes.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése