Fordított almás

2014. február 13., csütörtök



Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 kanál víz
  • fél csomag sütőpor
  • kb. 8db alma (ez attól függ, hogy mekkora)
  • cukor,vaníliacukor és fahéj

    Először összeállítom a piskóta tésztáját. A jól megmosott tojásokat ketté választom, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját habosra keverem a 10 kanál cukorral, majd beleöntöm a vizet és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Ezt jól eldolgozom benne.  Azután a felvert tojásfehérjehabot nagyon óvatosan hozzákeverem úgy, hogy ne törjön össze. Egy közepes méretű tepsi aljára szórok kb. 1 bögre cukrot, amit előzőleg elkevertem a vaníliacukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Erre teszem szép sorban a meghámozott, és karikára vágott almát. Majd ráöntöm a piskóta tésztát, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten megsütöm. A megsült és kihűlt sütit tálcára borítom.
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino