Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 5 kanál víz
- fél csomag sütőpor
- kb. 8db alma (ez attól függ, hogy mekkora)
- cukor,vaníliacukor és fahéj
Először összeállítom a piskóta tésztáját. A jól megmosott tojásokat ketté választom, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját habosra keverem a 10 kanál cukorral, majd beleöntöm a vizet és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Ezt jól eldolgozom benne. Azután a felvert tojásfehérjehabot nagyon óvatosan hozzákeverem úgy, hogy ne törjön össze. Egy közepes méretű tepsi aljára szórok kb. 1 bögre cukrot, amit előzőleg elkevertem a vaníliacukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Erre teszem szép sorban a meghámozott, és karikára vágott almát. Majd ráöntöm a piskóta tésztát, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten megsütöm. A megsült és kihűlt sütit tálcára borítom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése