Savanyú káposztás tócsni

2015. február 1., vasárnap






       Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 3 db burgonya (ez elhagyható, úgy is nagyon finom)
  • 2 db tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma (persze lehet vöröshagyma is)
  • 3-4 evőkanál liszt (én most ezt teljes kiőrlésűből készítettem)
  • 1 csokor petrezselyemzöld (ebbe most nem raktam, mivel nem volt itthon)
  • fűszerek: őrölt bors, őrölt fűszerkömény, só


    A meghámozott burgonyát, és a hagymákat reszeljük le. A kinyomkodott káposztát kicsit aprítsuk fel. A petrezselyemzöldet vágjuk apróra. Üssük hozzá a tojásokat. Fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük hozzá a lisztet. Alaposan keverjük össze. Forró olajba adagoljuk egy evőkanál segítségével. Kicsit lapítsuk ki a kanál hátoldalával. Süssük pirosra mind a két oldalát. Papírtörlőre szedjük ki. Jó étvágyat!




blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino