Tejfölös, tárkonyos karfiolleves

2014. május 19., hétfő





Hozzávalók:
  • 1,2 kg karfiol
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 3 db burgonya
  • 1 cikk zellergumó
  • 1 cikk kelkáposzta
  • 3 szál újhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy doboz tejföl 450 gr
  • 2,5 dkg vaj, vagy valamilyen zsiradék
  • és fűszerek (őrölt fehér bors, só, pirospaprika, tárkony)
  • és 3 liter húsalaplé, vagy leveskocka


    A zöldségeket megtisztítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk. A karalábét, burgonyát, zellert felkockázzuk. A vajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről, amíg a pirospaprikát beleszórjuk, majd beletesszük az előkészített zöldségeket (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, fokhagymát). Felengedjük egy kevés húsalaplével, és lefedve félpuhára pároljuk. Majd ráöntjük a maradék alaplevet. Beletesszük a karfiolt, és a kelkáposztát, fűszerezzük ízlés szerint sóval, fehér borssal. Tovább főzzük, és mielőtt kész van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is. Ez kb. 10-15 perc alatt megfő. A legvégén hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt, és megszórjuk tárkonnyal. Majd újraforraljuk. Jó étvágyat!



blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino