Tárkonyos-tejszínes csirkemell, vajon párolt brokkolival, és bazsalikomos, tárkonyos kölessel

2014. február 28., péntek





Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell (lehet pulykamell is)
  • 25 dkg köles
  • 3 dl tejszín
  • 0,5 kg brokkoli
  • 1 fej lila hagyma (vagy vöröshagyma)
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 kanál vaj
  • fűszerek (őrölt bors, só, tárkony, bazsalikom)


    A kölest átöblítem, majd másfél liter sós vízben kb. 15-18 perc alatt megfőzöm. A lila hagymát felkockázom, megdinsztelem, rárakom a kölest, megszórom bazsalikommal, tárkonnyal. A brokkolit rózsáira szedem, majd vajon roppanósra párolom (sózom és egy kis vizet is öntök alá). A csirkemellet csíkokra vágom, kókuszolajon (vagy olajon) kifehéredésig sütöm, majd beleteszem a zúzott fokhagymát, sózom, megszórom frissen őrölt borssal, tárkonnyal és pici vízzel felöntve puhára párolom. Majd ráöntöm a tejszínt, és összeforralom. 
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino