Pudingos túrós (Fanta szelet)

2014. február 13., csütörtök




Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor (vagy 6 evőkanál xilit)
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliacukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • fél kg túró
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 7 dl szénsavas narancsüdítő (nekem csak Fantával ízlik)
  • fél csomag sütőpor


    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük 6 kanál kristálycukorral, majd beleöntjük az 1 dl olajat. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot, majd pedig a 4 kanál liszt, a 2 kanál kakaó és a fél csomag sütőpor keverékét.  Kivajazott, lisztezett gáztepsibe (nagy méretű) öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Amíg sül, addig a 25 dkg rámát 20 dkg porcukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral  habosra kavarjuk, majd az áttört túrót, és a citrom lereszelt héját belekeverjük.   Közben a 7 dl üdítőt sűrűre főzzük a 2 csomag vaníliás pudingporral, és kihűtjük. A megsült, majd kihűtött tészta tetejére kenjük a túrókrémet, majd annak a tetején elsimítjuk a kihűlt üdítős pudingot. A túrókrémre tehetünk félbevágott barackokat is, de ez nem muszáj, anélkül is nagyon finom.
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino