Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál kristálycukor (vagy 6 evőkanál xilit)
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl olaj
- 25 dkg ráma
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliacukor
- 1 citrom lereszelt héja
- fél kg túró
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl szénsavas narancsüdítő (nekem csak Fantával ízlik)
- fél csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük 6 kanál kristálycukorral, majd beleöntjük az 1 dl olajat. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot, majd pedig a 4 kanál liszt, a 2 kanál kakaó és a fél csomag sütőpor keverékét. Kivajazott, lisztezett gáztepsibe (nagy méretű) öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Amíg sül, addig a 25 dkg rámát 20 dkg porcukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd az áttört túrót, és a citrom lereszelt héját belekeverjük. Közben a 7 dl üdítőt sűrűre főzzük a 2 csomag vaníliás pudingporral, és kihűtjük. A megsült, majd kihűtött tészta tetejére kenjük a túrókrémet, majd annak a tetején elsimítjuk a kihűlt üdítős pudingot. A túrókrémre tehetünk félbevágott barackokat is, de ez nem muszáj, anélkül is nagyon finom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése