Hozzávalók:
- 1 kg friss sóska (vagy fél kg fagyasztott sóska)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- só, és cukor (ízlés szerint)
A jól megmosott sóskát olajon, vagy más zsiradékon megfonnyasztom, majd felöntöm kb. 1 dl vízzel, kevés sót teszek bele. Állandó keverés mellett főzöm, amíg a leve elfő. Ezután botmixerrel pürésítem, hozzáteszem a tejszínt, és a tejet, cukrot adok hozzá (ízlés szerint, ki édesebben, ki savanykásabban szereti), majd átforralom, amíg besűrűsödik. Azért sűrítem tejszínnel, mert így krémesebb, és nem kell hozzá liszt, anélkül is sűrű lesz. Tükörtojással, főtt krumplival, vagy sült hússal tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése