Pácolt tepsis hús

2014. március 19., szerda




Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb, vagy lapocka (én lapockából szeretem jobban)
  • 20 dkg szeletelt baconszalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • olaj, és fűszerek

    A húst felszeletelem, a vöröshagymát felkarikázom. Egy tálba teszem mindkettőt, sózom, borsozom, delikátozom, (bár én már az utóbbi időben semmibe nem használok) rozmaringágakat teszek bele, (vagy szárított rozmaring is jó) és felöntöm annyi olajjal, hogy ellepje. Jól összekeverem. Alufóliával letakarom, és hűtőbe teszem pár órára. Minél több ideig áll a pácban, annál finomabb, és puhább lesz a hús. Majd egy tepsibe teszem a hússzeleteket, rákanalazom a hagymát, ráteszem a bacon szeleteket, pici vizet öntök alá, letakarom alufóliával, és sütöm kb. egy órát. Ezután leveszem az alufóliát, és így sütöm tovább, amíg kicsit megpirul. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad. Krumplipürével, vagy zöldséges rizzsel tálalom, de valójában nagyon sokféle köret illik hozzá. Pl. köles, kuszkusz, bulgur stb. 
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino