Hozzávalók:
- 6 db alma
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- csipet só
- porcukor, és fahéj ízlés szerint
A tojást elkeverem a liszttel, a sóval, és a kávéskanál cukorral, majd részletekben felengedem a tejjel úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Berakom a hűtőbe kicsit pihenni. Az almákat megpucolom, a magházukat kivájom, és kb. fél cm-es karikákra vágom. Belemártom egyenként a sűrű palacsintatésztába, és forró olajban kisütöm, mindkét oldalát szép pirosra. Valamivel több olajban, mint a sima palacsintát, de nem olyan sokban, mint a rántott ételeket. Ezután papírtörlőre szedem, és még melegen megszórom fahéjjal elkevert porcukorral. Isteni finom desszert. Ha véletlenül hígabbra sikerül a palacsintatészta, akkor az almát a sütés előtt meg kell forgatni lisztbe, hogy rátapadjon a tészta. Én nem szoktam, mivel ez egy sűrű massza. Más gyümölcsöket is bundázhatunk így, pl. banánt, ananászt, körtét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése