Hozzávalók:A piskótához:
- 6 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 12 evőkanál cukor (vagy 12 evőkanál xilit)
- 6 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor
- 50 dkg túró
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 evőkanál kristálycukor (vagy xilit)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg ráma (vagy tea vaj)
- 20 dkg porcukor
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- ízlés szerint rum
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Először a piskótát készítem el. A tojásokat szétválasztom, majd a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet, majd az átszitált sütőporos, kakaós lisztet, és végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjehabot úgy, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben alacsony fokozaton megsütöm. Majd pedig rácson hagyom kihűlni. Közben a 6 dl tejből, a 2 csomag vaníliás pudingporból, a 6 evőkanál cukorból, és a vaníliacukorból sűrű pudingot főzök, és kihűtöm. A 25 dkg rámát habosra kavarom a 20 dkg porcukorral. Majd a kihűlt pudingot hozzákeverem a rámás krémhez, és az áttört túrót is hozzáteszem. Az egészet szintén jó habosra kavarom. Ezután a kimagozott meggyet szűrőn lecsöpögtetem, és összeturmixolom. A puncspudingból pedig 2 dl meggylével, és a rummal sűrű zselét főzök, és összekeverem a turmixolt meggyel. Azután a habtejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Végül összeállítom a sütit, a piskótára rákenem a túrókrémet, arra pedig a meggyes zselét, majd a felvert tejszínt, és ráreszelem az étcsokit. Hűtőbe teszem pár órára, hogy megkeményedjen a hab. Isteni finom krémes süti.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése