Hozzávalók:
- 1/2 kg tészta, az enyém Penne Regate, (én durumtésztából készítem, de lehet bármilyen más is: orsó, szarvacska stb.)
- 2 nagy dobozos tejföl (900 gr), de másfél is elég, de mi úgy szeretjük, ha "tocsog".
- 15 dkg sonka,
- 15 dkg bacon-, vagy császárszalonna
- 30 dkg reszelt sajt (trappista, vagy ki milyet szeret)
A tésztát sós vízben kifőzöm. A sonkát, és a császárszalonnát megpirítom. Jénai tálat kiolajozom majd a tészta felét beleteszem. Picit megsózom (csak óvatosan, mert a szalonna sós), majd ráteszem a megpirított sonkát, és szalonnát. Az egyik doboz tejfölt ráöntöm, megszórom a sajt felével. Majd a maradék tésztával betakarom, ismét picit sózom. Ezután a másik tejfölt öntöm rá, és végül a reszelt sajt másik felét is rászórom. Készre sütöm. Akkor jó, amikor a sajt már kicsit megpirult. Nagyon gyors, és finom egytálétel. Gyors vacsinak, vagy ebédnek is kiváló. Mi nagyon szeretjük, ezért gyakran készítjük is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése