Rozmaringos csirke-, vagy pulykamell

2014. március 28., péntek



Ezt most egy gyors elkészítési mód, amikor kevés időm van az étel elkészítésére. Ilyenkor használok csak kész fűszerkeveréket, máskor pedig friss fűszerekkel pácolom a húst.


Hozzávalók:
  • 1 kg csirke-, vagy pulykamell
  • 4 fej lila hagyma (lehet vöröshagyma is)
  • 6 db rozmaringág, vagy 1 evőkanál szárított rozmaring
  • Fél csomag Knorr Fűszervarázs Gyros fűszerkeverék
  • 2 dl olaj

    Először a húst felszeletelem, a hagymát karikára vágom. Egy tálban az olajjal összekeverem a fűszerkeveréket, beleteszem a hagymát, a rozmaringot, és végül a húst. Jól összeforgatom, letakarom folpackkal, és hűtőbe teszem legalább egy órára. Majd egy tepsibe teszem a húst, rákanalazom a hagymát, a páclének kb. a felét, és a végén még 1 dl vizet is öntök alá. Letakarom alufóliával, és a sütőben sütöm kb. 30-40 percig. Ezután leveszem az alufóliát, és kicsit megpirítom még a tetejét. Most krumplipürével, lila hagymás barna rizzsel, és sóskamártással tálaltam. 






blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino