Epres, grízes krémes piskóta

2014. május 5., hétfő



Hozzávalók:A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 20 dkg vaj, vagy margarin
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 0,5 csomag vaníliás cukor
  • 2 kiskanál porcukor
  • kb. 30 dkg eper

    Először összeállítjuk a piskótát. Ez lehet vizes piskóta is, vagy pedig olajos. Én most az utóbbit készítettem. A jól megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, és a kakaóport. A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral. Ezután hozzáadjuk az olajat, majd pedig beleszitáljuk kisebb részletekben a lisztes keveréket. Végül a tojásfehérjehab egyharmadával fellazítjuk a kikavart tésztát, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a maradék habot úgy, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. És előmelegített sütőben, alacsony fokozaton (180 fokon) megsütjük, és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet felforraljuk, majd sűrűre főzzük a grízzel, és 2 evőkanál kristálycukorral. Majd pedig ezt is kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután pedig tovább habosítjuk a kihűlt grízes krémmel. Végül a piskótára kenjük. A habtejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Nyomózsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk belőle a sütemény tetejére. Az alaposan megmosott eperszemeket hosszában kettévágjuk, és szintén a sütire tesszük.


blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino