Gombakrémleves

2014. május 6., kedd



Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba (ezt most sampionból készítettem)
  • 1 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 cikk zeller (kb 1 negyed fej)
  • 1 db vörös-, vagy lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 doboz főzőtejszín 200 ml
  • és fűszerek: só, fehér bors, és kakukkfű

    A gombát, répát, zellert, és a burgonyát megtisztítjuk, és daraboljuk. A vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Beletesszük a darabolt zöldségeket, és a petrezselyemzöldet. Majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ez kb. 15 perc. Ezután botmixerrel pürésítjük. Majd ráöntjük a főzőtejszínt, és beletesszük a kakukkfüvet. Átforraljuk, és a végén még vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrűnek találjuk. Fokhagymás, pirított kenyérkockával, és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. Az utóbbit nem csak díszítésnek tettem rá, mert nagyon passzol az íze hozzá. Jó étvágyat!
     

blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino