Májgaluskaleves

2014. május 20., kedd




A májgaluskalevest pontosan úgy készítem, mint a töltelékgombóc levesemet. A májgaluskát 30 dkg csirkemájból, 1 fej vörös-, vagy lila hagymából, 2 db szikkadt zsömléből, 2 tojásból, 1 csokor petrezselyemzöldből, és annyi lisztből készítem, hogy galuskasűrűségű masszát kapjak. A májat vagy nagyon apróra vágom, vagy késsel elkaparom. A kockára vágott hagymát zsiradékon megdinsztelem, hozzáteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a májat. A zsömléket vízbe mártom, majd jól kinyomkodom. Egy tálba elmorzsolom, hozzáöntöm a hagymás, petrezselymes májat. Beleütöm a tojásokat. Fűszerezem sóval, pirospaprikával, őrölt borssal, és majorannával. Jól összedolgozom az egészet, és hozzákeverek annyi lisztet, hogy galuskasűrűségű legyen. Amikor megfőtt a levesem, akkor kanál segítségével beleszaggatom az elkészített májas masszát. Akkor van kész, amikor feljön a leves tetejére. Ez kb. 5-10 perc, attól függ, hogy mekkorára szaggatam. Ha véletlenül nincs itthon májam, akkor kenőmájasból készítem. Ehhez szükséges 15 dkg kenőmájas, 3 szikkadt zsömle, 3 tojás, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, liszt, és ugyanazok a fűszerek, mint az előbb.


blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino