Székelykáposzta

2014. április 29., kedd



Tudom, hogy ezt általában füstölt hússal készítik, de én anélkül szoktam. Mégis egy nagyon finom, ízletes egytálétel, kicsit light-os változatban. A képen látható változat például csirkemellből készült.


Hozzávalók:
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 80 dkg sertéscomb, vagy sovány lapocka (bár én gyakran készítem csirkemellből is)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 doboz tejföl, 450gr
  • fűszerek

    A húst megmosom, és kockára vágom. A hagymát megpucolom, és szintén felkockázom. A káposztát legalább egyszer átmosom, de ha nem túl savanyú, akkor ezt nem muszáj. Kevés vízben megpárolom  egy fazékban. Közben a hagymát olajon megdinsztelem, pirospaprikát szórok rá, majd beleteszem a felkockázott húst, és felöntöm vízzel. Babérlevelet, és őrölt köményt teszek bele. Fedő alatt puhára párolom. Amikor megfőtt a káposzta, és megpuhult a pörköltben a hús, akkor összeöntöm a kettőt. Majd a tejfölt kikeverem a forró káposztalével, (hőkiegyenlítés) és ráöntöm a káposztára. Folytonos kevergetés mellett összeforralom. Ezután pedig tálalom. Jó étvágyat.
     
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino