- 4 db zsömle
- 2 fej vörös-, vagy lila hagyma
- 2-3 db csirkemáj
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- és fűszerek
A szikkadt zsömléket vízbe mártom, majd jól kinyomkodom, és szétmorzsolom. Hozzáütöm a tojásokat és ízlés szerint fűszerezem sóval, pirospaprikával, frissen őrölt borssal és delikáttal. A felkockázott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem az apróra vágott csirkemájat, majd a petrezselyemzöldet. Kicsit átpirítom és a zsömlékhez öntöm. Fakanállal jól eldolgozom, folpackra öntöm, feltekerem és a két végét jól elkötöm. Átöblítem a csap alatt és úgy teszem a húslevesbe. Lassan főzöm meg, és közben óvatosan forgatom. Ha elkészült kiveszem a levesből, kicsomagolom a fóliából és hagyom kihűlni. Majd felszeletelem, főtt hús és a krumpli mellé tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése