Töltelék

2014. február 7., péntek

Hozzávalók:
  • 4 db zsömle
  • 2 fej vörös-, vagy lila hagyma
  • 2-3 db csirkemáj
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • és fűszerek
A szikkadt zsömléket vízbe mártom, majd jól kinyomkodom, és szétmorzsolom. Hozzáütöm a tojásokat és ízlés szerint fűszerezem sóval, pirospaprikával, frissen őrölt borssal és delikáttal. A felkockázott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem az apróra vágott csirkemájat, majd a petrezselyemzöldet. Kicsit átpirítom és a zsömlékhez öntöm. Fakanállal jól eldolgozom, folpackra öntöm, feltekerem és a két végét jól elkötöm. Átöblítem a csap alatt és úgy teszem a húslevesbe. Lassan főzöm meg, és közben óvatosan forgatom. Ha elkészült kiveszem a levesből, kicsomagolom a fóliából és hagyom kihűlni. Majd felszeletelem, főtt hús és a krumpli mellé tálalom.   
        
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino