Hozzávalók:
- 1,2 kg karfiol
- 4 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 1 db karalábé
- 3 db burgonya
- 1 cikk zellergumó
- 1 cikk kelkáposzta
- 3 szál újhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma)
- 2 cikk fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 nagy doboz tejföl 450 gr
- 2,5 dkg vaj, vagy valamilyen zsiradék
- és fűszerek (őrölt fehér bors, só, pirospaprika, tárkony)
- és 3 liter húsalaplé, vagy leveskockaA zöldségeket megtisztítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret karikára vágjuk. A karalábét, burgonyát, zellert felkockázzuk. A vajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről, amíg a pirospaprikát beleszórjuk, majd beletesszük az előkészített zöldségeket (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, fokhagymát). Felengedjük egy kevés húsalaplével, és lefedve félpuhára pároljuk. Majd ráöntjük a maradék alaplevet. Beletesszük a karfiolt, és a kelkáposztát, fűszerezzük ízlés szerint sóval, fehér borssal. Tovább főzzük, és mielőtt kész van, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is. Ez kb. 10-15 perc alatt megfő. A legvégén hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt, és megszórjuk tárkonnyal. Majd újraforraljuk. Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése