Hozzávalók: 16 db-hoz
- 4 db tojás
- 2 bögre liszt (a bögre 2,5 dl)
- fél bögre porcukor
- 1 bögre habtejszín
- 1 bögre tej
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- olaj, vagy vaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük a cukrokkal, a liszttel, a tejjel, és a tejszínnel. Majd beleöntjük az olvasztott vajat, és beletesszük a reszelt citromhéjat. Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. Ezután pedig a szokásos módon vagy olajban, vagy vajban kisütjük. Én kipróbáltam így is, úgy is, szerintem olajban egyszerűbb, mert nem kell vigyázzni, hogy meg ne égjen. A vajat nem szabad túlhevíteni. Az olajból csak egy mokkáskanálnyit kell beletenni egyszerre a sütőbe. A tésztát merőkanállal adagoltam, és a kanál hátoldalával terítettem el, mivel ez sokkal sűrűbb, és nehezebben terül el, mint a hagyományos palacsintatészta. Kisebbek, és vastagabbak lesznek, mint a megszokott palacsinta. Mégis nagyon könnyű, ízletes, és puha. Nekem már nyersen is nagyon ízlett. Olyan az íze, mint egy nagyon finom süteménynek. Önmagában is nagyon finom, de tölthetjük ízlés szerint bármivel. Én most túróval, és házi baracklekvárral készítettem. Töltöttem már pudinggal, kakaóval, nutellával, sőt gyümölccsel, és tejszínhabbal is. Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése