Mexikói chilis bab

2014. február 21., péntek





Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykamell (lehet csirkemell is)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz vörös babkonzerv
  • 1 doboz fehér babkonzerv
  • 1 doboz kukorica
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 db chili paprika
  • fűszerek





    Először a húst ledarálom. A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd rárakom a húst. Pirospaprikázom, belenyomok 4 gerezd fokhagymát, és ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, piros arannyal és chili paprikával. Beleteszek még 2 db babérlevelet is, majd felöntöm 2 dl vízzel. Amikor megpuhul a hús, hozzáteszem a hámozott paradicsomot, amit előtte felkockáztam, és a sűrített paradicsomot. Összeforralom, majd ráöntöm a vörös, és a fehér babkonzervet, és végül a kukoricát. Majd addig főzöm még, amíg be nem sűrűsödik. Tálalhatjuk reszelt sajttal, vagy rizzsel is.


blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino