- 1,5 kg pagoda karfiol
- 50 dkg darált pulykamell
- 20 dkg rizs
- 1 nagy dobozos tejföl (45o gr.)
- 20 dkg trappista sajt
- 2 kisebb fej lila-,vagy vöröshagyma
- és fűszerek
A pagoda karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben nem túl puhára főzöm. Közben a hagymát kockára aprítom, kevés zsiradékon megdinsztelem, pirospaprikát és frissen őrölt borsot szórok bele, majd ráteszem a darált pulykamellet és fehéredésig átpirítom.Felöntöm egy kevés vízzel, teszek bele sót és majorannát ízlés szerint, majd fedő alatt készre párolom. Ezalatt a rizst sós vízben megfőzöm. Kiolajozok egy jénai tálat, vagy egy közepes méretű tepsit, majd egy réteg pagoda karfiolt teszek bele. A készre párolt darált húst és a megfőzött rizst összekeverem. Ráteszem a karfiolra, majd meglocsolom kevés tejföllel. A maradék karfiollal betakarom, és a tejföl másik részét ráöntöm. A tetejére reszelt sajtot szórok, és készre sütöm. Savanyúsággal tálalom.
Pulykamelles, rakott pagoda karfiol
2014. február 10., hétfő
Hozzávalók:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése