Málnás, tejszínhabos krémtúró

2014. február 26., szerda




Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 csomag vaníliacukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 doboz habtejszín
  • 1 doboz fagyasztott málna, vagy nyáron 40 dkg friss málna, de valójában bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni (eper, szeder, áfonya, barack stb.
  • 3 evőkanál xilit, vagy kristálycukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom lereszelt héja


    A 4 dl tejből, 1 csomag vaníliacukorból, a 3 kanál cukorból vagy xilitből,  és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk. A túrót villával összetörjük, majd robotgéppel krémesre keverjük a kihűlt vaníliapudinggal, 1 csomag vaníliacukorral, és a citrom lereszelt héjával. A tejszínt az 1 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliacukorral keményre verjük. Egy pohár aljára tesszük először a málnát, (én nem tettem hozzá cukrot, de aki édesebben szereti tehet hozzá) majd rá a krémtúrós réteg következik, és végül a felvert tejszín. A tetejét a gyümölcsből félretett szebb szemekkel, vagy pl aszalt gyümölcsökkel díszíthetjük. Az enyémen aszalt áfonya van. A krémtúróba tehetünk mazsolát is. 

blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino