Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 4 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 csomag vaníliacukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 doboz habtejszín
- 1 doboz fagyasztott málna, vagy nyáron 40 dkg friss málna, de valójában bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni (eper, szeder, áfonya, barack stb.
- 3 evőkanál xilit, vagy kristálycukor
- 1 evőkanál porcukor
- 1 citrom lereszelt héja
A 4 dl tejből, 1 csomag vaníliacukorból, a 3 kanál cukorból vagy xilitből, és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk. A túrót villával összetörjük, majd robotgéppel krémesre keverjük a kihűlt vaníliapudinggal, 1 csomag vaníliacukorral, és a citrom lereszelt héjával. A tejszínt az 1 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliacukorral keményre verjük. Egy pohár aljára tesszük először a málnát, (én nem tettem hozzá cukrot, de aki édesebben szereti tehet hozzá) majd rá a krémtúrós réteg következik, és végül a felvert tejszín. A tetejét a gyümölcsből félretett szebb szemekkel, vagy pl aszalt gyümölcsökkel díszíthetjük. Az enyémen aszalt áfonya van. A krémtúróba tehetünk mazsolát is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése