Tepsiben sült csirkecomb és csirkemell

2014. február 11., kedd








Hozzávalók:
  • 6 db egész csirkecomb
  • 1 db csontos csirkemell (kettévágva)
  • 6 db lila hagyma (vagy vöröshagyma)
  • fűszerek


    Először a hagymát karika vágom, majd egy kiolajozott tepsi aljára teszem. A csirkehúst sózom, borsozom és megszórom majorannával, rozmaringgal (lehet sültcsirke fűszerkeveréket is használni), majd ráteszem a hagymaágyra. Meglocsolom olajjal, és ráöntök 1 dl vizet. Alufóliával letakarom és 180-200 fokos előmelegített sütőben kb. 40 percig párolom. Ezután leveszem az alufóliát és visszarakom még pirulásig sülni. Közben többször kiveszem és a saját levével locsolgatom (ettől lesz szép piros, és nem szárad ki). Krumplipürével, vagy zöldséges rizzsel tálalom.








     
blogger

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fincsi Konyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino