Tudom, hogy ezt általában füstölt hússal készítik, de én anélkül szoktam. Mégis egy nagyon finom, ízletes egytálétel, kicsit light-os változatban. A képen látható változat például csirkemellből készült.
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 80 dkg sertéscomb, vagy sovány lapocka (bár én gyakran készítem csirkemellből is)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 doboz tejföl, 450gr
- fűszerek
A húst megmosom, és kockára vágom. A hagymát megpucolom, és szintén felkockázom. A káposztát legalább egyszer átmosom, de ha nem túl savanyú, akkor ezt nem muszáj. Kevés vízben megpárolom egy fazékban. Közben a hagymát olajon megdinsztelem, pirospaprikát szórok rá, majd beleteszem a felkockázott húst, és felöntöm vízzel. Babérlevelet, és őrölt köményt teszek bele. Fedő alatt puhára párolom. Amikor megfőtt a káposzta, és megpuhult a pörköltben a hús, akkor összeöntöm a kettőt. Majd a tejfölt kikeverem a forró káposztalével, (hőkiegyenlítés) és ráöntöm a káposztára. Folytonos kevergetés mellett összeforralom. Ezután pedig tálalom. Jó étvágyat.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése