Hozzávalók:
- 2 liter tej
- 0,5 kg rizs
- 5 tojás
- 10 evőkanál cukor (vagy 10 ek. xilit)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj (vagy ráma)
- csipet só
Először a rizst jól átmosom. Ezután a tejben, a csipet sóval, és 2 evőkanál cukorral, gyakori kevergetés mellett puhára főzöm, majd félig kihűtöm. A vajat habosra keverem a maradék cukorral, és a 2 csomag vaníliás cukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojássárgákat, és ezzel is habosra keverem. A tojásfehérjéből kemény habot verek. A kihűlt rizshez hozzáadom a reszelt citromhéjat, belekeverem a kikavart tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjehabot. Kivajazott, és zsemlemorzsázott közepes méretű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben lassú fokozaton halványsárgára sütöm. Valamilyen pikáns ízű lekvárral, vagy dzsemmel tálalom. Nekünk legjobban az áfonya-, meggy-, vagy baracklekvár ízlik hozzá. Aki szereti, sütés előtt tehet bele fél csomag beáztatott mazsolát is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése