Hozzávalók:A piskótához:
- 6 db tojás
- 9 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 0,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 8 dl tej
- 8 evőkanál búzadara
- 20 dkg vaj, vagy margarin
- 2 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 2 kiskanál porcukor
- kb. 30 dkg eper
Először összeállítjuk a piskótát. Ez lehet vizes piskóta is, vagy pedig olajos. Én most az utóbbit készítettem. A jól megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, és a kakaóport. A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral. Ezután hozzáadjuk az olajat, majd pedig beleszitáljuk kisebb részletekben a lisztes keveréket. Végül a tojásfehérjehab egyharmadával fellazítjuk a kikavart tésztát, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a maradék habot úgy, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. És előmelegített sütőben, alacsony fokozaton (180 fokon) megsütjük, és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet felforraljuk, majd sűrűre főzzük a grízzel, és 2 evőkanál kristálycukorral. Majd pedig ezt is kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután pedig tovább habosítjuk a kihűlt grízes krémmel. Végül a piskótára kenjük. A habtejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Nyomózsákba tesszük, és kis rózsákat nyomunk belőle a sütemény tetejére. Az alaposan megmosott eperszemeket hosszában kettévágjuk, és szintén a sütire tesszük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése